İçeriğe geç
28 Ekim 2026, Çarşamba17° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,45 düşüş %0,06Dolar/TL 49,83 yükseliş %0,08Euro/Dolar 1,11Gram altın 6.505,20 TL yükseliş %0,08

Malta’da yeni akademik yıl burs başvuruları başladı!

Malta’da yeni akademik yıl burs başvuruları başladı!
Yıl sonuna kadar başvuran öğrencilerin akademik yıl başından itibaren burslu sayılacağı vurgulandı

30 Eylül 2022

Malta’da 2022-2023 Akademik Eğitim Yılı burs başvuruları başladı. Bursların eğitim yolunda araç olarak gerekli olduğunu belirten Eğitim Bakanı Clifton Grima, 17 bin öğrenciye 3 milyon Euro’luk maddi yardım yapılacağını söyledi.

Burslardan sorumlu büro yetkilileri ortaöğretim sonrası lisans ve lisans üstü eğitimini sürdüren öğrenciler için yeni akademik yıl burs başvurularının başladığını duyurdu.

Burslardan sorumlu büro yıl sonuna kadar başvuran öğrencilerin akademik yıl başından itibaren burslu sayılacağını yeni yıla başvurusu sarkanların sadece başvurdukları günden itibaren bursa hak kazanacağını açıkladı.

Eğitim Bakanı Clifton Grima yaklaşık 17 bin öğrenciye 33 milyon Euro tutarında mali yardımda bulunulacağını aktararak eğitim sisteminin merkezine her zaman öğrencilerin yerleştirilmesini savunduğunu söyledi.

Bursları ve hibelerin eğitim yolunda gerekli bir araç olduğunu belirten Bakan Grima, okulu erken terk edenlerin oranının düşmüş olmasına rağmen Avrupa ortalamasına yaklaşması için daha çok çaba sarfetmek gerektiğini de sözlerine ekledi.

TVM

Reşit Şahin

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.