20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Yaşayan Yabancıların Maltalıcayı Öğrenmesi Gerekli mi? Anket Sonuçları Tartışmalı!

Malta’da yaşayan yabancıların ulusal dil olan Maltalıcayı öğrenmesi gerektiğine dair tartışmalar devam ediyor. Yeni bir anket, toplumun bu konudaki görüşlerini ortaya koyarken ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Malta dili ve kültür merkezinin (Ċentru tal-Ilsien Malti) yetkilisi Norma Saliba tarafından yaptırılan ve Vincent Marmara tarafından yürütülen araştırmaya 600 kişi katıldı. Katılımcılara “Malta’da yaşayan yabancıların Maltalıcayı öğrenmesi gerekir mi?” sorusu yöneltildi.

Anket sonuçları şöyle:

%84,3: Evet, yabancıların Maltalıcayı öğrenmesi gerekir.

%6: Hayır, yabancıların Maltalıcayı öğrenmesi gerekmez.

%9,8: Önemli değil.

Yaş grubu bazında sonuçlar:

66 yaş üstü: %95,5 evet

26-35 yaş: En düşük evet oranı (%74,4)

Cinsiyet bazında sonuçlar:

Kadın: %86,9 evet

Erkek: %81,5 evet

Anket sonuçları, Malta toplumunun büyük bir kısmının yabancıların dil öğrenmesini desteklediğini ortaya koyuyor. Ancak özellikle genç erkeklerde bu konuda tereddütlerin olduğu görülüyor.

Tartışmanın Arka Planı:

Malta’da İngilizce de resmi dil olarak kabul edilmesine rağmen, Maltalıcanın ulusal kimliğin önemli bir parçası olduğu düşünülüyor. Yabancıların dil öğrenmesini savunanlar, entegrasyon, kültürel anlayış ve toplumsal uyum için bu adımın gerekli olduğunu belirtiyor. Karşı çıkanlar ise yabancıları zorunlu dil öğrenimine tabi tutmanın ayrımcılık olabileceğini dile getiriyor.

Anket sonuçları bu konudaki farklı görüşleri ortaya koyarken, tartışmanın önümüzdeki dönemde de devam edeceğini öngörülüyor.

 

Kaynak: Malta Daily

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz