17.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Yaşayan Gürcüler’den Rusya Protestosu

Malta’da yaşayan Gürcistan vatandaşları, bugün (19 Nisan) saat 17:00 – 20:00 arasında Valletta Özgürlük Meydanı’nda (Freedom Square) barışçıl bir protesto düzenliyor. Protesto, Gürcistan’daki Rusya yanlısı yönetime karşı dayanışma amacıyla gerçekleştirilecek.

Malta Polis’inden yasal izin alınarak gerçekleştirilecek olan protestoda, Gürcüler Maltalıların ve Türklerin desteğini de beklediği belirtiliyor. Malta’da yaşayan Gürcistan vatandaşları, haber kanalları ve medya aracılığıyla gösterilerinin duyurulmasını ve ülkelerine Avrupa Birliği’nin desteğinin gösterilmesini arzu ediyor.

Gösteriyi Düzenleyen Ana Asatiani Sleutel’in Açıklaması:

Gösteriyi düzenleyen isimlerden Ana Asatiani Sleutel, Gürcistan’daki mevcut durumdan endişelerini dile getirerek barışçıl protestoya tüm Malta halkını ve Türkleri davet etti. Sleutel, ülkelerinin bu zorlu süreçte Avrupa Birliği’nin desteğine sahip olduğunu özellikle vurguladı.

Ukrayna-Rusya Savaşı ve Gürcistan’daki Yankıları

Ukrayna-Rusya savaşının ardından, Rusya yanlısı olduğu iddia edilen Gürcistan yönetimine karşı protesto gösterileri artarak devam ediyor. Gürcistan halkı ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan Gürcüler, ülkelerinde demokrasi, özgürlük ve Avrupa Birliği değerlerinin tesis edilmesi için mücadelelerini sürdürüyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz