20.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da yasal esrara erişilemiyor, karaborsa devam ediyor

21 Nisan 2022

Malta’da esrar kullanımını yasal hale getiren düzenlenmelere rağmen insanlar esrara erişimi yasal olarak sağlayamadığı için karaborsaya yöneliyor. Esrarı yasalaştıran diğer ülkeler esrara erişim için gerekli düzenlemeleri hemen yaparken Malta’da bu çerçeve oluşturulmuş değil.

Hükümet esrar reformunda dört ay önce esrar kullanımını ve kullanım için 7 gr esrar taşıma ile evde dört bitki yetiştirmek dahil gerekli yasal düzenlemeyi sağlasa da esrara erişimin yolu henüz açılmadı.

20 Nisan reformu olarak kamuoyunda bilinen reformun üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Malta’da kullanıcılar halen esrara karaborsadan ulaşıyor. Esrar reformunun en önemli amacı olan uyuşturucu trafiğinin önünü alabilmek için gerekli sonuçlardan uzak Malta’da kullanımı yasal olan esrara erişim yasal olarak halen mümkün değil

Aynı reformun gerçekleştiği diğer ülkelerde insanların esrara erişimi hemen sağlanmış gerekli düzenlemeler yapılmıştı. Esrar Kurumu bu durumun yıl sonuna kadar düzeleceğini ifade etse de kesin bir tarih vermeyi reddetti.

Hükümet esrar derneklerinin ne zaman açılacağı veya insanların gerçekten yasal ve güvenli bir şekilde tohum ve kenevir tomurcukları satın alabilecekleri konusunda somut bir zaman çizelgesi vermeyi defalarca reddetti.

Polis de reforma rağmen esrar ile ilgili davranış ve soruşturmalarında reformun anlamından çok uzak kalmaya devam ediyor. Bu belirsizlik bu alanda yatırım yapmak isteyen ve hazırlık yapanların cesaretli adım atmaları önünde engel olduğu gibi geleceğe dair bir güvence de henüz verilmiyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz