20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Veteriner Açığı mı Var? Veterinerlerden Araştırma Talebi!

Malta’daki veterinerlik hizmetlerinde yeterli sayıda uzman olup olmadığı tartışılıyor. Veteriner acil müdahale grubu, yetkililerden sektörün durumunu ele alan bir fizibilite çalışması yapmalarını talep etti.

Bu talep, Ta’ Qali Hayvan Hastanesi’nin yeniden açılacağı haberlerinin ardından geldi. Ağustos 2023’te elektrik dalgalanması nedeniyle ekipmanları hasar gören ve yol çalışmaları sırasında elektrik kabloları zarar gören hastane o tarihten beri kapalıydı.

Veteriner hekimler, yapılan Parlamento görüşmelerinde mesleğe ilişkin bilgilerin yanlış aktarıldığını savundu. Açıklamada, Ta’ Qali hayvan hastanesi inşa edilmeden önce de yirmi yıldır acil veterinerlik hizmeti verildiğine dikkat çekildi.

Acil müdahale hizmetlerinde yer alan tüm veteriner hekimlerin gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olduğunun da altı çizildi. Açıklamada, hassas çalışma alanı nedeniyle bu durumun kritik olduğu belirtildi.

Veteriner hekimler, “Hayvan hastanesi açıksa hastaneye yatırılması gereken vakalar buraya sevk ediliyordu. Çünkü tüm klinikler yasal olarak hayvanları gece boyunca yatıramaz” ifadelerini kullandı. “Yıllardır sunulan bu hizmet, acil veteriner hekimin çok sayıda acil çağrıyı karşılayabildiğini gösterdi. Ancak bu durum, acil yatırım gerektiren durumlar için 24 saat açık bir veteriner hastanesine olan ihtiyacı ortadan kaldırmaz.” denildi.

Malta’da Veterinerlik Fakültesi açılmasına ilişkin haberler de karışık tepkilerle karşılandı. Veteriner hekimler, farklı üniversitelerde ve cerrahlardan eğitim alarak yıllarca öğrenim görmüş durumdalar.

Veteriner hekimler, Malta Veteriner Konseyi’ni temsil eden grubu da içerecek şekilde, ülkede yeterli sayıda veteriner hekim olup olmadığının tespiti için kapsamlı bir çalışma yapılmasını talep ederek açıklamalarını sonlandırdılar.

 

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz