16.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da toplanan organik atık günlük 25 ton arttı

18 Ocak 2023

Malta’da yeni atık toplama programı ile günlük toplanan organik atık yüzde 17 artış göstererek 139 tondan 164 tona yükseldi.

Yerel Konseyler Derneği Bakanı Mario Fava ülkede başlayan yeni ulusal atık toplama programı ile daha fazla geri dönüştürülmüş atık toplanacağına inandığını söyledi.

Her gün farklı renkli bir torba ile atıkların toplandığını ve bunun insanları daha az rahatsız ettiğini ifade eden Mario Fava, “Her bölgede tek bir programınız var. 2 Ocak’tan bu yana daha fazla insan sisteme katılıyor ve işbirliği yapıyor. Ayrıca ayrılmış atık toplamada da bir artış gördüğümüz açık” dedi.

Ulusal atık toplama programının üçüncü haftasında geçmişteki uygulamada bir Pazartesi günü 139 ton toplanan organik atığın yeni program ile 164 tona çıktığını ifade eden yetkililer yılbaşından bu yana günde ortalama 25 ton daha fazla atık toplandığını açıkladı.

Toplanan organik atık miktarı yüzde 17 daha fazla olurken ayrıca atık kamyonlarıyla yapılan yolculuk süreleri yüzde 15 azaldığını sefer sayısının da 80’den 66’ya düştüğünü belirten Fava, St Paul’s Bay ve Marsaskala sakinlerinin en az katılım gösterenler olduğunu söyledi.

Mevcutta memurların atık toplama sırasında doğru renk torbaların çıkarılması için sokaklarda teftiş yaptığını belirten Fava, memurların para cezaları uygulamak yerine yeni program hakkında bilgiler içeren çıkartmalar yapıştırdıklarını söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz