26.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da sırada geçici seçim süreci var

28 Mart 2022

Malta’da aday oldukları iki bölgede seçimi kazanan 16 adayın bir bölgeyi seçmeleri sonrası yerlerine kazanan 16 ismin belirleneceği geçici seçim süreci başlıyor. Geçici seçimde meclise giren isimler kabineye seçilemiyorlar.

Malta’da seçimleri İşçi Partisi’nin kazandığı kesinleşse de toplam 65 milletvekilinin yer alacağı 14. Yasama Dönemi’nde görev alacak isimler henüz kesinleşmedi. İki seçim bölgesine sahip Malta’da adaylar her iki bölgede de yarışabiliyor.

Seçimlere iki bölgede de giren 16 isim her iki bölgede de yarışı kazandı. Bu isimlerin arasında İşçi Partisi lideri Robert Abela ve Ulusal Parti lideri Bernard Grech de yer alıyor.

İki bölgede seçimi kazanan isimler bir bölgeyi tercih etmek zorunda olduğundan onların yerine seçilecek isimleri belirlemek için kazanan adayın oylarının açılarak tekrar dağıtımı yapılacak.

İşte iki bölgede de seçimi kazanan isimler:

İşçi Partisi (PL) listelerinden iki bölgede de seçilen adaylar Robert Abela, Clyde Caruana, Chris Fearne, Owen Bonnici, Miriam Dalli, Silvio Schembri, Ian Borg, Clifton Grima, Michael Falzon oldu.

Ulusal Parti (PN) listelerinden ise Bernard Grech, Stephen Spiteri, Mark Anthony Sammut, Ryan Callus, Adrian Delia, Joe Giglio, Robert Arrigo iki bölgeden seçildi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz