18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da rüzgarlar sert esecek, uzmanlar denize girmeyin uyarısı yapıyor

17 Ağustos / Malta

İklim değişikliğinin ani etkileri dünyanın dört bir yanında hissedilirken, Malta da bu yıl ortalama sıcaklıkların üzerinde bir yaz mevsimi geçiriyor. Daha önce yüksek sıcaklıklardan dolayı “sarı alarm” veren uzmanlar, bu sefer başka bir uyarıda bulundu: Kuzeybatıdan esen sert rüzgarlar.

Facebook üzerinden hava tahminleri yayınlayan The Weather Page, beklenen sert rüzgarlardan dolayı vatandaşlara en azından Perşembe gününe kadar denize girmeme ve dalış yapmama uyarısı yaptı. Sayfanın paylaşımında “Siz ve aileniz, arkadaşlarınız, sevdikleriniz, turistler ve herkesin güvenliği için, yarın Salı öğleden sonradan Perşembe sabahına kadar Kuzeybatı rüzgarına maruz kalan bölgelerde yüzme ve dalış YAPILMAMASINI tavsiye ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımda birçok popüler plajlar ve sahiller listelenirken, rüzgarın şiddetinin Bofor skalasına göre 5, 6 hatta 7 kuvvetinde olabileceğine dikkat çekildi.

Sayfanın bu paylaşımının ardından Malta Uluslararası Havalimanı resmi hava tahmini bürosu da aynı uyarıları tekrarladı. Büro tahmininde rüzgarların dinmesinin Cuma gününü bulacağı kaydedildi.

Öte yandan bazı hava tahmin otoriteleri de Ağustos ayı sonlarına doğru Malta’yı şiddetli yağışların beklediği tahmininde bulundu. Bir başka hava tahmin sayfası olan Maltese Islands Weather, ülkeye ilk yağmurun 30 Ağustos ile 6 Eylül tarihleri arasında düşebileceğini bildirdi. Sonbaharın ilerleyen günlerinde ise Malta’da fırtına görülebileceği tahmininde bulundu. Malta Weather da bu fırtınaların sebebinin, aşırı sıcaklardan dolayı çok ısınan denizin birden soğuk hava ile karşılaşması olacağını dile getirdi.

Kaynak

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz