19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da politikacıların para cezaları sistemden silinmiş

08 Aralık 2021

Malta’da, son beş yılda hız sınırını aşmaktan, yasak park etmeye her türlü ihlalden ceza almış olan politikacı, iş insanları, üst düzey LESA yetkililerinin ceza kayıtları sistemden silinmiş.

Yerel İcra Sistemleri Dairesi’ne (LESA) yakın kaynaklardan Times Of Malta gazetesi edindiği usulsüz işlemlere dair bilgileri haberleştirdi. Son beş yılda ceza alan politikacı, yardımcılarına, iş insanlarına, eski üst düzey LESA yetkililerine verilen ihlal kayıtlarının usulsüzce sistemden silindiği ortaya çıktı.

Malta’da yetkililer tarafından, hız sınırını aşmak, izinsiz ayrılmış alan, kaldırımda ve köşelere yakın park etmeye kadar politikacı, yardımcıları, iş insanları ve eski LESA yetkililerine yazılmış para cezaları LESA içindeki bir yetkili tarafından sistemlerden silinmiş.

Yerel İcra Sistemleri Dairesi’ne yakın kaynaklar, “Sadece bir araç tek başına yaklaşık 200 ihlal için affedildi” dedi. Usulsüzlükle ilgili olarak LESA CEO’su Svetlick Flores, ihlalleri geri çektiği iddia edilen çalışanın, böyle bir göreve yetkili olmadığını, dilekçelerle ilgili kararların bağımsız kurul tarafından alındığını belirtti.

Flores, “LESA, çalışanları hakkında çeşitli konularda şikayet gelmesi üzerine derhal disiplin soruşturması başlattı. Önlem olarak, LESA da disiplin işlemleri bitene kadar kişiyi görevden aldı. Şu anda süreç devam ediyor.” dedi.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz