16.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da petrol fiyatları AB ortalamasından 12 cent daha ucuz

10 Mayıs 2021

Malta petrol fiyatları AB ortalamasından 12 cent daha ucuz. Mart 2021 itibariyle AB’deki enflasyon yüzde 2 hedefine yönelik artarken, Malta’da ise enflasyon ters  yönde hareket ederek yüzde 0,1’e geriledi.

Avrupa Komisyonu’nun Haftalık Petrol Bülteni tarafından yayımlanan verilere göre yıl başından itibaren istikrarlı bir artış gösteren petrol fiyatlarını ve enflasyonu incelendiğinde Malta’da petrol AB ortalamasından 12 cent daha ucuz. Dieselde ise Malta 9 cent daha ucuz.

Malta’ya göre 36 cent daha fazla ödeyen Hollanda, Avrupa’daki en pahalı benzini kullanan ülke oldu. Bu fark AB Hükümetleri tarafından uygulanan vergilerin yüksekliğinden kaynaklanıyor.

Petrol fiyatları AB’de yıla ortalama 1,32 € ile başladı , Nisan ayı sonunda 1,46 € ‘ya yükseldi . Bu, sadece dört ayda % 11’den fazla bir artış olduğunu göstderiyor. Benzin fiyatlarında en yüksek artış, litre başına 16 cent yükseldiği Hollanda, İrlanda, Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya’da oldu.

Mart 2021 itibariyle, AB’deki enflasyon hedefe yakın bir şekilde artarak% 1,7’ye ulaştı ve Almanya, Lüksemburg ve Avusturya gibi bazı ülkeler ECB hedef oranına ulaştı. Malta’da ise enflasyon ters yönde hareket ederek % 0,1’e geriledi. Bu petrol fiyatları ile doğrudan ilişkili bir sonuç olarak ortaya çıkıyor.

TheJournal.mt

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz