11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da öğrenci vize işlemlerinde değişiklik

12 Şubat 2021 / Sevim Bakar / Malta

Malta dil eğitiminde Türkiye’ye yakınlığı, ekonomik paket programları ve vize işlemlerinin diğer ülkelere göre daha hızlı ve kısa sürede gerçekleşmesi nedeniyle Türk öğrenciler arasında her zaman popüler destinasyonlardan biri olmuştur. Covid-19 kapsamında alınan önlemler çerçevesinde Malta dil okulu program süresi ve vize işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldı.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Malta Avrupa Birliğine üye ülkelerden olduğundan Şengen vizesi almanız gerekmektedir. Şengen vizesine başvurmadan önce yapmanız gereken ise, eğitim almak için hangi eğitim kurumunu seçeceğinizi belirlemek.

Türkiye’de bu anlamda tüm organizasyonu yapan danışmanlık firmaları olduğu gibi, kendiniz de organizasyonu Malta’daki okullarla direkt irtibata geçerek yapabilirsiniz.

En son düzenlemelere göre eğitim programları minimum 2 hafta yerine minimum 13 hafta olmuştu. Buna ek olarak Malta öğrenci vizesi başvuruları daha önce Türkiye’de bulunan Malta Konsolosluğu üzerinden yapılmaktaydı. Malta Konsolosluğu ve vize başvuru merkezi Mart 2020’den beri kapalı olduğu için Türk öğrencilerin vize başvuru işlemlerini yapabilmelerine olanak sağlandı ve bütün öğrenci vizesi işlemleri Malta’dan yapılabilir olup, dil okuluna kayıt olduktan sonra vize ile ilgili tüm evrakların Malta’da kayıt olunan dil okuluna gönderilmesi gerekiyordu. Dil okulu öğrencilerin adına vize başvuru işlemlerini yapıyorlardı ve işlemlerin sonuçlanması ve pasaportun Türkiye’ye geri gönderilmesi ortalama 3 hafta sürmekteydi. Bu yüzden Malta’da dil okuluna gitmek isteyen öğrencilerin kayıt ve vize işlemlerini gitmek istedikleri tarihten en az 6 hafta önce başlatmaları önemliydi.

İsmini vermek istemeyen bir kaynaktan aldığımız habere göre, Malta dil okulları aracılığıyla vize alıp, ilticaya başvuranların sayısının 10’u geçmesi sebebiyle, vize kurallarında değişiklik olduğu yönünde bilgi aldık.

Konsolosluk ile son durum hakkında net bilgi alabilmek için irtibattayız. Konu netleştiğinde sizlerle paylaşacağız.

“Malta’da İngilizce Eğitim Almak İsteyen Öğrenciler Ne Yapmalı” adlı yazımız devam edecek.

 

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz