11.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da lise öğrencileri yaşlıları yalnız bırakmayacaklar!

20 Kasım 2022

St Catherine Lisesi ile San Vincenz yaşlılar yurdu işbirliği ile başlayan projede 100 öğrenci 50 yaşlı ile ilişkilendirildi. Öğrenciler okul ve yurtta çeşitli etkinliklerle yaşlı insanların yalnızlıklarını paylaşarak azaltacak.

St Catherine Lisesi öğrencileri ile yaşlılar yurdu San Vincenz arasında yapılan işbirliği ile öğrenciler yaşlılar ile gelecek yılın Haziran ayına kadar çeşitli etkinlikler yapacak.

Malta’da St Catherine Lisesi ile en büyük yaşlılar yurdu Residenza San Vincenz De Paul bir işbirliği ile başlattıkları programda öğrenciler ile yaşlılar bir araya geliyor. Liseli 100 öğrenci ve San Vincenz sakini 50 yaşlı birbirleriyle ilişkilendirilerek başlayan proje ile öğrenciler ve yaşlılar arasında bir bağ kurulması hedefleniyor.

Yaşlıların yalnızlığını paylaşarak azaltmanın yanı sıra öğrencilerin de sorumluluklarını güçlendirmek amaçlı programda iki öğrenci bir yaşlı ile ilişkilendirildi. Gelecek yılın Haziran ayına kadar öğrenciler ve yaşlılar hem yurt da hem de lisede çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Öğrenciler ve yaşlıların ilk buluşmasında konşan Aktif Yaşlılardan Sorumlu Bakan Jo Etienne Abela, etkinliklerin yaşlıların güven kazanmasına ve sosyal temaslarını artırmalarına yardımcı olacağını söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz