17.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da koronavirüs bulaşma oranı 1,21’e yükseldi

28 Şubat 2021 / Nesibe Elif Önder / Malta

İstatistikçi Vincent Marmara Malta Independent’a yaptığı açıklamada, bu hafta Malta’nın koronavirüs bulaşma oranının (üreme oranı/faktörü veya r faktörü değeri) 1,21’e yükseldiğini söyledi.

Vincent Marmara, bu hafta içerisinde vaka sayılarının ciddi bir şekilde yükselmesi bulaşma oranının bu kadar yükselmesindeki en önemli sebeplerden biri olduğunu söyledi. Geçen hafta yaptığı açıklamada Marmara, bulaştırma oranının 0,9 olduğunu belirtmişti.

Virüs bulaşma oranı pandemi dönemlerinde devletlerin ve otoritelerin özellikle 1 veya 1’in altında tutmaya gayret gösterdikleri bir değerdir. Bulaşma oranının 1 olması bu hastalığa sahip bir bireyin virüsü sadece 1 kişiye bulaştıracağı anlamaına gelir. Bu da salgınların kontrol altında tutulmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir.

Bulaşma oranının (r faktör veya üreme oranı/faktörü) 2 olması durumunda hasta sayılarındaki artış Resim: The Conversaiton

Bulaşma oranı 1’den ne kadar büyükse salgın o kadar hızlı bir şekilde yayılacak demektir. Çünkü bu değer üstel bir artış göstermektedir.

Kaynak: Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz