31.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Kiralık Ev Fiyatları: En Pahalı ve En Ucuz Yerler Neresi

Yapılan araştırmayla Malta’daki en pahalı ve en ucuz kiralık evlerin olduğu semtler belirlendi.

Konut İdaresi’nin son verilerine göre, Malta’da kiralanacak en pahalı ve en ucuz yerler belirlendi. Sliema, listenin başında yer alırken, burada iki yatak odalı bir dairenin ortalama kirası yılda 160 € arttı. Geçtiğimiz yıl Sliema, aylık ortalama 1.218 € kazandıran iki yatak odalı bir daire ile en pahalı bölge olarak öne çıktı. Bu, 2021’deki ortalama fiyattan 160 € daha yüksek bir artış anlamına geliyor.

Diğer yüksek fiyatlı bölgeler arasında Julian’s (1.141 €), Swieqi (1.097 €), Naxxar (904 €) ve Gżira (823 €) bulunuyor. Bir üç yatak odalı daireyi kiralamak isteyenler ise Sliema’da 1.439 € ve St Julian’s’ta 1.348 € gibi bir miktara hazırlıklı olmalılar.

Malta’da en ucuz konut kiralamak isteyenler için ise Gozo’daki Munxar öne çıkıyor. Burada 2021’de 400 € olan iki yatak odalı bir konutun ortalama kirası 495 €’ya kadar düşüyor.

Malta’daki Özel Kiralama Pazarı raporu, Konut Otoritesi tarafından yayınlandı ve mülk kiralamak isteyenler için değerli bir kaynak oldu. Rapor, 2022 yılına kadar kaydedilen sözleşmelerin verilerine dayanarak, kilit bölgelerdeki dairelerin tahmini aylık kira miktarlarını içeriyor.

Ancak raporda, az sayıda sözleşmenin kaydedildiği Ta’Xbiex gibi yerleşim yerleri değerlendirmeye dahil edilmedi. Sadece Sliema’da yaklaşık 4.000 aktif sözleşme kaydedilmiş durumda.

Araştırmaya göre, kuzey liman bölgesi, 2022’de 21.000’den fazla aktif sözleşmenin kaydedildiği ve en pahalı ve popüler bölge olarak öne çıkmaya devam ediyor.

Malta’da en ucuz kiralık yerler ise Güney Limanı ve Gozo’da bulunuyor. Fgura, hem iki yatak odalı hem de üç yatak odalı konutlar için en uygun fiyatı sunan yerleşim yeri olarak birinci sırada yer alıyor.

Güneydoğu bölgesindeki mülklerin fiyatları ise artış gösteriyor. Marsascala’da iki yatak odalı bir daire kiralamak aylık 716 Euro’ya mal olurken, üç yatak odalı bir daire için bu miktar 846 Euro’ya kadar çıkabiliyor.

Gozo’da ise iki yatak odalı bir konut için Rabat en yüksek kira fiyatına sahipken (579 €), Munxar 495 € ile en ucuz konutları sunmaya devam ediyor (2021’de 400 € idi).

St. Paul’s Bay, yaklaşık 7.300 kira sözleşmesiyle en popüler bölge olmaya devam ediyor. Burada iki yatak odalı bir daire aylık ortalama 659 Euro’ya, üç yatak odalı bir konut ise 779 Euro’ya kiralanabiliyor.

Rapor ayrıca, kira fiyatlarının 2022’nin ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6 arttığını gösteriyor. Böylece kira fiyatları, COVID öncesindeki seviyeleri aşmış durumda olduğunu da vurguluyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz