19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da kadına şiddete karşı eyleme katılım çağrısı!

19 Ocak 2022

Kadın örgütleri, aktivistler ve sivil toplum kuruluşları, bu Cumartesi Floriana Polis Karakolu önünde “kadın cinayetlerine” ve “toplumsal cinsiyete dayalı şiddete” karşı başta polis olmak üzere tüm yetkili kurumların duyarsızlığını protesto edecek.

Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenecek protesto eylemine katılım çağrısı yapan grup, yetkililer tarafından daha fazla hesap verebilirlik, kadın düşmanlığına karşı somut eylemler olmak üzere bir dizi talebini dile getirecek.

Eylem, Moviment Graffitti, Kadın Hakları Vakfı, Young Progressive Beings, Aditus, Doctors For Choice Ghejejna u Xbajna ve MGRM tarafından düzenlenecek.

Malta polisinin kadın cinayetleriyle sonuçlanan toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı bilgi eksikliğine, gösterdiği duyarsızlığa karşı öfkelerini haykıracaklarını belirten organizatörler,  tüm duyarlı insanlara gösteriye katılım çağrısı yaptı.

Eylemciler taleplerinin, yetkililer tarafından daha fazla hesap verebilirlik, kadın düşmanlığını ve ataerkilliğe karşı somut eylemler; mağdur-suçlama sorununun ele alınması; tecavüzü suç olarak daha ciddiye almak; okullarda seks ve ilişki eğitimi yönergelerinin güncellenmesi olarak açıkladı.

Paulina Dembska’nın, bir erkek tarafından tecavüz edildikten sonra öldürülmesinin ardından polis yetkililerinin cinayete cinsiyete dayalı işlenmediği temelinde yaklaşması tüm Malta’nın tepkisini çekmişti.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz