20.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da işletmelere kira yardımı genişletildi

10 Aralık 2021

Malta’da depo kira giderlerinin yüzde 50’sini karşılayan kira sübvansiyonu planından imalat sanayisi işletmelerine ek olarak artık araç bakım şirketleri ve makine tamir işletmeleri de faydalanabilecek.

Malta’da işletmelerin depo kira giderlerinin yüzde 50’sine kadarını karşılamayı amaçlayan kira sübvansiyonu planı genişletilerek birden çok sektörü kapsayacak şekilde değiştirildi.

Malta Girişim CEO’su Kurt Farrugia, 2021 yılı boyunca programdan yararlanan  imalat sanayi işletme sayısının 16 olduğunu ve faydalanılan fon turarının yarım milyon Euro’yu bulduğunu söyledi.

Farrugia, programın artık sadece imalat sanayisine değil, aynı zamanda motorlu araç bakım şirketlerine, makine tamir işletmelerine, arz dalgalanmalarını azaltmak için geçici depolama tesislerine ihtiyaç duyan tüm işletmelere açık olduğunu bildirdi.

Program aracılığıyla sağlanan yardımın üç yıl boyunca yılda en fazla 25 bin Euro olacağını ifade eden Farrugia, kira giderlerinin yüzde 50’sine kadarını karşılamak için kullanılacak bu planın toplam bütçesinin 2,5 milyon Euro olduğunu söyledi.

The Malta Independent

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz