18.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da işletmeler artık açık alana masa kuramayacak

29 Haziran 2022

Malta Turizm Otoritesi (MTA) koronavirüs salgını sırasında işletmelere açık alanda masa ve sandalye kurmaları için verilen geçici izni kaldırdı.

Geçtiğimiz yaz Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle işletmelere kapalı olan alanları dışında açık alana masa ve sandalye kurmalarına yönelik geçici izin verilmişti.

İşletmeler masalar arasında iki metrelik boşluk bırakmak ve yalnızca sınırlı gruplara birlikte oturmak gibi kuralları uygulamak zorunda olduğu dönem verilen geçici izinden bir yıl sonra kaldırılan kısıtlamalarla birlikte izin de kaldırıldı.

Birçok restoran, kafe ve büfe, verilen geçici izinle masa kurdukları ‘yeni’ açık alanlarını kalıcı hale getirmek için ise Planlama Kurumu’na başvuruda bulundu.

Turizm Bakanı Clayton Bartolo, başta gezinti yerlerinde ve kaldırımlarda işletmelerin kaldırım işgalinin artması ve “normal” hale gelmiş olmasına yönelik şikayetlerin farkında olduklarını söyledi.

Bakan Bartolo, bu geçici izinlerin artık kaldırıldığını ve bu konuda yetkili kurumların denetim çalışmalarını da artıracağını sözlerine ekledi.

Times Of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz