11.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da her üç gençten ikisi esrar kullanmış

1 Mayıs 2021

Malta’da 3 gençten 2’si hayatlarının bir döneminde eğlence amaçlı esrar kullanmış. Yüzde 60 gibi bir çoğunluk ise halen uyuşturucu kullandığını belirtiliyor.

Üniversite öğrenci konseyi tarafından yapılan araştırma, 16-34 yaş arasında 976 katılımcı ile yapıldı. MISCO International tarafından, Beyond the Influence adlı uyuşturucu kullanımı farkındalık kampanyasının bir parçası olarak yapıldı.

Araştırmaya katılan gençlerin 3’te ikisi hayatlarının bir döneminde eğlence amacıyla esrar kullandığını belirtirken, halen kullanıma devam etme oranının da yüzde 60 olduğu ortaya çıktı.

Ocak ve Şubat aylarında gerçekleştirilen araştırmada, uyuşturucu denediğini söyleyenlerin üçte biri kadın. Katılımcıların çoğu 17-19 yaşları arasında uyuşturucu kullandıklarını söyledi.

Uyuşturucu deneyenlerin yaklaşık yüzde 98’i esrar kullandığını söylerken,  halüsinojenler kullandığını söyleyenler yüzde 46, yüzde 38 ise uyarıcılar kullandığını belirtti.

COVID-19 sonrası madde kullanımı arttı

Araştırmaya katılanların çoğu COVID-19’un madde kullanıcılarının sayısında artışa neden olduğuna ve kullanıcıları daha sık uyuşturucu kullanmaya yönelttiğine inanıyor.

Katılımcıların yüzde 58’inin esrar kullanımının Malta’da ciddi bir sorun olduğunu, 4 kişiden üçünün de uyuşturucu kullanımının fiziksel ve zihinsel sağlığa olumsuz etkisi olduğuna inanıyor.

Üç katılımcıdan 2’si  ikisi esrarı tütün ve alkolden daha az tehlikeli görüyor. Yine 4’te 3 gibi yüksek oran da, esrarın yalnızca suç olmaktan çıkarılması değil, aynı zamanda yasal olması gerektiğine inanıyor.

Araştırmadan:

Yüzde 78’i uyuşturucu kullanma konusunda hiç baskı hissetmedi

Yüzde 77’si meraktan uyuşturucu denedi

Yüzde 5’i fiziksel ağrıyla savaşmak için ilaç aldı

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz