20.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 15, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da her 10 emekliden 3’ü yoksulluk riski altında

16 Aralık 2020 / Malta

Malta’da hükümetin yoksulluğu azaltma ve sosyal dışlanma ile ilgili politikaları gereğince yapılan bir değerlendirme sonucunda, ülkede yoksulluk riskiyle yaşayan emekli nüfusunun yüzde 29.1’e yükseldiği görüldü. Bu her 10 emekliden 3’ünün yoksulluk riskiyle karşı karşıya kalması demek.

Araştırmada birçok önemli sonuç elde edildi.

Bu araştırmaya göre 2013 yılından itibaren her yaş kesiminde yoksulluk riski azalırken 65 yaş ve üstü kesimde bu oran yüzde 20.9’dan yüzde 29.1’e yükseldi. Avrupa Birliği’nde ise bu oran yüzde 18.

Özellikle 65 yaş üstü kadınlarda yoksulluk riski yüzde 30.5 ile daha yüksek. Raporda bunun sebebi olarak cinsiyete dayalı emeklilik açığı olarak belirtildi. Kadınların, eşlerinin emeklilik maaşlarına güvenerek emekli maaşlarının olmaması veya çok az olması bu farka sebep oluyor açıklaması yapıldı.

Ayrıca, bir kişinin dokuz temel maddeden en az dördünü ödemekte zorlandığı ve beklenmedik masraflarla baş edemediği durumlara atıfta bulunarak, yaş grubundaki ciddi maddi yoksunluk oranında bir düşüş olduğu sonucuna varıldı.

Aile Bakanı Michael Falzon, 2013 yılında önceki yönetim altında daha fazla insanın ciddi maddi yoksunluktan muzdarip olduğunu söyledi. “Mevcut hükümet seçildiğinde, geçimlerini sağlamak için sosyal yardıma muhtaç olan çok sayıda insanımız vardı ve şimdi bu sayının yarıya düştüğünü söylemekten gurur duyuyorum” dedi.

Bakan “Çalışmaya ve yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Times of Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz