23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Günlük Ortalama 62 Yeni Araç Trafiğe Çıkıyor

Malta Ulusal İstatistik Ofisi’nin (NSO) verilerine göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde ülkede günlük ortalama 62 adet yeni motorlu taşıt trafiğe çıktı.

Rapora göre; Mart 2024 sonu itibariyle Malta’daki kayıtlı motorlu araç sayısı 439.398’e ulaştı. Bu sayının büyük çoğunluğu (%74,1) binek otomobillerinden oluşuyor. Ticari ve tarım amaçlı motorlu taşıtlar %14,2, motosiklet/elektrikli bisiklet/PA bisiklet, elektrikli scooter, quadricycle ve arazi araçları (ATV) ise %11,1 oranında paya sahip. Otobüsler ve minibüsler ise toplam araç sayısının yüzde birinden az bir kısmını oluşturuyor.

NSO, incelenen dönemde kayıtlı motorlu araç sayısının günlük ortalama 9 araçlık net artış gösterdiğine dikkat çekiyor.

Yeni kayıtlı motorlu araçlara bakıldığında ise aynı dönemde 5.637 adet aracın trafiğe çıktığı görülüyor. Bu araçların çoğunluğunu (%72,3) binek otomobiller oluştururken, motosiklet/elektrikli bisiklet/PA bisiklet %13 oranında takip ediyor. Yeni kayıtlı araçların %56,3’ünün “yeni”, %43,7’sinin ise “ikinci el” olduğu belirtiliyor.

2024’ün ilk çeyreğinde çeşitli kısıtlamalar nedeniyle 8.348 motorlu araç trafiğe çıkartılmadı. Bu kısıtlamalar garaja alınan, başka birisine satılan veya farklı sınırlamalara tabi tutulan araçları kapsıyor. Aynı dönemde ise kısıtlaması kaldırılan araç sayısı 3.787 oldu. Bu araçların çoğunluğu yeniden satışa çıkarıldı veya garaja alındı.

Motor enerjisi türleri açısından bakıldığında ise benzinli motorlar toplam araç sayısının %58,2’sini oluşturarak en yaygın seçenek olarak öne çıkıyor. Dizel motorlu araçlar %35,6 oranında paya sahipken, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçlar ise önceki çeyreğe kıyasla kayda değer bir artışla toplamın %3,8’ine ulaşıyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz