19.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da gıda fiyatlarındaki artış Euro Bölgesi’ni geçti

11 Haziran 2022

Malta’da gıda fiyatlarındaki artışlar Euro Bölgesi’ndeki gıda fiyat artışını geride bıraktı. Yıllık gıda fiyatı 2021’de yüzde 7.6 artarken 2022 sonunda yüzde 7.1’e düşmesi bekleniyor.

Malta Merkez Bankası’ın verilerine göre Malta’da gıda fiyatlarındaki artışlar Euro Bölgesi’nde gıda fiyat artışlarını geride bıraktı. Enflasyondaki artış, gıda ve ulaşım maliyetlerinin yükselen fiyatlarının ezici bir yan etkisidir.

Malta Merkez Bankası yaptığı açıklamada, Malta’nın gıdasının yaklaşık yüzde 70’ini ithal ettiğini belirterek gıda fiyatlarının uluslararası gelişmelerin etkisine bağlı olduğuna dikkat çekti.

Ukrayna’nın Rusya tarafından işgali özellikle tahıl fiyatlarındaki artışın en büyük neden olarak gösterilirken, artın enerji fiyatları da üretim maliyetlerini artırmasıyla gıda enflasyonu dünya ülkelerinin ortak sorunu olarak büyüyor.

Bu yılın ilk dört ayında ekmek ve tahıl fiyatları yıllık ortalama yüzde 9, et fiyatları ise Ocak Nisan 2022 döneminde yıllık ortalama yüzde 5 artarken meyve ve sebze fiyatları da yılın ilk çeyreğinde sırasıyla yıllık ortalama yüzde 13,3 ve yüzde 19 oranında arttı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz