16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Eurostat Verileri Ücretlerin AB Ortalamasının Altında Olduğunu Ortaya Koydu

Yeni yayınlanan Eurostat verileri, Malta’da çalışanların saatlik ücretlerinin Avrupa Birliği ortalamasının çok altında olduğunu ortaya koydu. Eurostat’ın geçen hafta yayımladığı istatistiklere göre, Malta’daki çalışanlar vergiler düşülmeden saatlik sadece 14,20 Euro kazanıyor. Bu rakam, tüm AB üyesi ülkelerin ortalaması olan 31,80 Euro’nun neredeyse yarısı.

Raporda dikkat çeken bir diğer unsur ise Malta’nın, AB ülkeleri arasında en düşük ücretleri sunan ülkelerden biri olması. AB’de en düşük saatlik ücret ise 9,30 Euro ile Bulgaristan’da ödeniyor.

Malta’dan daha düşük ücrete sahip diğer ülkeler ise Romanya, Macaristan ve Letonya olarak sıralanıyor. Batı ve Orta Avrupa’da Malta ile benzer ücret seviyesi sunan tek ülke ise saatlik 17 Euro ile Portekiz. Komşu İtalya’da ise çalışanlar, Malta’dakilerin iki katı olan saatlik 29,80 Euro ücret alıyor.

Listede en yüksek ücreti sunan ülke ise Lüksemburg oldu. Lüksemburg’da çalışanlar saatlik 53,90 Euro ile en iyi ücrete sahip olurken, onları Norveç, İzlanda ve Danimarka izliyor.

Bu veriler, Malta’daki yaşam maliyeti ile birlikte değerlendirildiğinde, ülkede çalışanların satın alma gücünün AB ortalamasının altında kaldığını gösteriyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz