15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi!

2 Kasım 2022

Malta Cumhurbaşkanı George Vella, Türkiye Valletta Büyükelçiliği’nin Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katıldı. Cumhurbaşkanı Vella, cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıldönümünü ve diplomatik ilişkilerin kurulmasının 55’inci yıldönümünü kutladı.

Malta’da Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde St Julian’s’da Hilton otelinde düzenlediği resepsiyonla kutlandı. Cumhurbaşkanı George Vella ve eşi ile diğer ülke diplomatik temsilcilerinin katıldığı resepsiyonda Türkiye ve Malta milli marşları çalındı.

İlişkilerin tesisinin 55’inci yıldönümünü kutlayan Türkiye ve Malta arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin ne kadar güçlü ve tarihi olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Kıratı bunun gelecekte de devam edeceğini vurguladı.

Resepsiyonda görev süresinin dolduğunu belirten Kerem Kıratlı “Kalbimin bir parçasını Malta’da bırakacağım” dedi.

Malta Cumhurbaşkanı George Vella resmi Twitter hesabından kutlamaya dair görüntülerle birlikte paylaştığı mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 99. yıldönümünü kutladı.

Türkiye ve Malta arasında diplomatik ilişkilerin tesisinin 55’inci yıldönümünü de kutlayan Cumhurbaşkanı George Vella tweetinde şu ifadelere yer verdi:

“Malta ve Türkiye arasındaki ilişkiler her zaman güçlü ve dostluk ve karşılıklı saygıya dayalı olmuştur. Dün Türkiye Cumhuriyeti’nin İlanının 99. Yıldönümünü ve ikili diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun 55. Yıldönümünü kutladık.”

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz