16.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Ayrımcılık Algısı: Eurobarometer Araştırması Sonuçları Açıklandı

Eurobarometer araştırmasına göre, Maltalıların yüzde 70’i ülkelerinde ten rengine dayalı ayrımcılığın yaygın olduğunu düşünüyor. 2019’a göre yüzde 11 artış gösteren bu oran, AB genelinde altıncı en yüksek seviyede. Müslüman ya da transseksüel biriyle çocuklarının çıkmasını istememe konusunda da Maltalılar ön plana çıkıyor; katılımcıların beşte ikiden fazlası bu durumu rahatsız edici bulduklarını belirtiyor.

Ayrıca, Maltalıların yüzde 61’i ten rengine dayalı ayrımcılığın ülkede yaygın olduğunu, yüzde 60’ı ise etnik kökene dayalı ayrımcılığın yaygın olduğunu düşünüyor. Kamusal alanlar ve işyerleri, ayrımcılığın veya tacizin gerçekleştiği başlıca yerler olarak belirtiliyor.

Engellilik, Malta’da iş bulma sürecini etkileyen başlıca faktör olarak kabul ediliyor. Katılımcıların yüzde 65’i, engelliliğin bir adayı işe alımda dezavantajlı duruma düşürebileceğini belirtiyor. Bu durum, 2019’a göre yüzde 38 puanlık bir artışı yansıtarak AB genelindeki en büyük artıştır.

Eurobarometer araştırması, AB genelinde sosyal ve politik konulara yönelik tutumları ölçmek amacıyla yapılan bir kamuoyu araştırmasıdır. Bu sonuçlar, bu baharda yapılan 514 Maltalı katılımcı ile gerçekleştirilen yüz yüze ve uzaktan görüşmeler sonucunda elde edilmiştir. AB genelinde toplam 26.399 katılımcıyla röportaj yapılmıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz