15.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da aktivistler deniz parkının kapatılmasını istiyor!

20 Kasım 2022

Malta’da hayvan hakları grupları ve aktivistler deniz parkı Mediterraneo Marine Park’ın ruhsatının iptalini ve yunusların özgürlüğünü talep ederek parkı protesto etti. Park, geçtiğimiz yaz üç yunusun ölümünü gizlemişti.

Moviment Graffitti, Animal Liberation, Real Animal Rights STK’larının organizasyonuyla buluşan protestocular “onları serbest bırakın” sloganlarıyla parkın girişine yürüdü.

Geçen yıl parkta üç yunusun öldüğünü hatırlatan aktivistlerden Claria Cutajar, “Üç yunus öldü ve veterinerlik makamları bunu basit bir olay olarak göstermeye çalıştı, bilgileri gizledi, parkın hiçbir sonuç vermeden çalışmasına izin verdi” dedi.

Yetkililerin deniz parkına bir hayvanat bahçesi olarak değil 2014’ten beri Malta’da yasaklanan bir hayvan sirki gibi davranması gerektiğini belirten Cutajar, “Hayvanların kurşun zehirlenmesinden öldüklerini geçen yaz Hayvan Refahı Komiseri araştırmak için devreye girdiğinde öğrendik” diye konuştu.

Yunusların deniz parkındaki davranışlarının doğal olmadığı konusunda uyaran Katya Borg yaptığı konuşmada “Bir yunusun öpüşmesi, insanlara el sallaması ve selfie için poz vermesi doğal değil. Sürü halinde avlanmaları, yavrularına avlanmayı öğretmeleri ve günde 30 km’ye kadar yüzmeleri doğaldır” dedi.

Borg konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazı insanlar yunusların gülümsemesini mutlu oldukları anlamına geldiğini düşünür ama gerçek şu ki ızdırap çekiyorlar ve eğitmelerinin emirlerine uymaları için yemekten mahrum kalıyorlar.”

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz