15.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Aile İçi Şiddet: Baba ve Oğlu Tutuklandı!

Malta’da 56 yaşındaki Waled Ebou Ismail ve 26 yaşındaki oğlu Khaled Eibo, yakın bir akrabasına saldırmak suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.

İddianamede, sanıkların mağduru darp ederek hafif yaralamasına sebep oldukları, tehdit ettikleri, aracının ön camını kırdıkları ve kamu düzenini bozdukları belirtilmektedir. Her iki sanık da suçlamaları reddetti.

Mahkemede, olay günü akşam saat 11 sıralarında Ħamrun polis merkezine bir ihbar yapıldığı öğrenildi. İddiaya göre taraflar arasında çıkan bir münakaşa sonucu olay yaşandı. Polis olay yerine gittiğinde kaldırımda başı kanayan bir adam buldu.

Yaralı şahıs ambulansla Mater Dei Hastanesi’ne kaldırıldı. Müşteki, polise ifadesinde kendisine amcası ve kuzeninin saldırdığını belirtti. Arabasında otururken kuzeninin aracını gördüğünü ve ardından amcası ile kuzeninin araçtan inip kendisine inşaat mazgalı ile saldırdıklarını ifade etti.

Savunma avukatları, müvekkillerinin maktulun, Eibo’nun altı aylık bebeğinin ölümüyle ilgili sarf ettiği hakaretlere karşılık olarak hareket ettiğini savundu.

Duruşmada sanıklar için tahliye talebinde bulunuldu ancak savcılık, delil karartma şüphesi ve Bulgaristan’da ikamet eden babanın kaçma riski nedeniyle itirazlarını dile getirdi.

Savunma, oğlunun Malta’da yerleşik olduğunu, evli olduğunu ve fayans ustası olarak çalıştığını belirterek tahliye talebini yineledi. Ayrıca, babanın tahliye edilmesi halinde oğlu ve gelini ile birlikte yaşayabileceği ifade edildi.

Mahkeme heyeti, delil karartma şüphesi ve kaçma ihtimali nedeniyle sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

Yargıç Yana Micallef Stafrace başkanlığındaki mahkemede savcılık makamını Polis Müfettişi Audrey Micallef temsil etti. Sanıkların avukatlığını Franco Debono ve Noel Bianco üstlendi.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz