17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da AB Dolandırıcılığı İddiası Gündeme Gelen Çiftlik aslında Faaliyette

Avrupa Parlamentosu adayının AB’ye çiftlik yapmak için aldığı fonlarla villa yaptırdığı iddiası ile gündeme gelen tesis, aslında koyun yetiştiriciliği ve süt üretimi yapan bir işletme olarak faaliyet gösteriyor. Times of Malta gazetesinin ziyaret ettiği çiftlikte, yaklaşık 100 koyun ve aktif bir süt üretim tesisi bulunuyor.

Malta’nın tanınmış isimlerinden Kurt Buhagiar tarafından işletilen çiftlik, 2022 yılında yaşanan trajik bir kazayla gündeme gelmişti. Buhagiar, AB’den aldığı fonlarla koyun çiftliği kurmak yerine villa yaptırdığı iddiasıyla suçlanıyor. Ancak yapılan incelemeler, çiftliğin gerekli tüm ruhsatlara sahip olduğunu ve veterinerlik birimlerince denetlendiğini ortaya koyuyor.

Yetkililer, çiftliğin AB fonlarından yararlanmaya uygun bir proje sunduğunu ve gerekli mercilerin denetimi sonucu fonların tahsis edildiğini belirtiyor. Buhagiar ise iddiaları reddederek koyunlara olan merakı ve peynir üretimine olan tutkusunu dile getiriyor.

Avrupa Parlamentosu adayı ise fonların hak eden çiftçiler yerine halihazırda birden fazla ticari girişimi olan Buhagiar’a verilmesini eleştiriyor. Soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz