19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 3 bin 200 öğrenciye 1 yıl ücretsiz internet!

29 Nisan 2023

Malta’da zorunu eğitim sonrası öğrencilerin eğitimlerine devam etmeye teşvik amacıyla 3 bin 200 öğrenciye bir yıl boyunca ücretsiz internet verilecek.

Eğitim Bakanı Clifton Grima lise sonrası eğitimlerine devam eden ve devlet, bağımsız, kilise okulları, Junior College ve MCAST öğrencilere yönelik verilecek bursun maliyetinin 1 milyon Euro olduğunu söyledi.

Mayıs ayından itibaren elektronik olarak ve kupon şeklinde verilecek ücretsiz internet 5 Mayıs’tan 15 Ağustos 2023 tarihine kadar kullanılabilecek.

Ekonomi Bakanı Silvio Schembri ve Eğitim Bakanı Clifton Grima’nın basın toplantısında açıkladığı ücretsiz internetten üç yıl boyunca yaklaşık 9 bin 800 öğrencinin faydalanacağı ve toplam 3 milyon Euro maliyeti olduğu belirtildi.

Öğrenciler Malta’daki EPIC, GO ve Melita olmak üzere üç internet servis sağlayıcısından birisine başvurarak istedikleri sağlayıcı tarafından sunulan herhangi bir internet planını seçebilirler.

Yıllık 300 Euro kupon ile öğrencilere verilecek burs hakkında daha fazla bilgi almak için 153 nolu telefondan arayabilir veya [email protected] adresine e posta gönderebilir.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz