18.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 2 kişinin ölümünden suçlu bulunan müteahhit kefaletle serbest bırakıldı!

21 Şubat 2023

Malta Anayasa Mahkemesi 19 yıl önce hafriyat çalışması yaparken bitişikteki apartmanın çökmesi sonucu iki kadının ölümüne sebep olmaktan suçlu bulunan inşaat müteahhidi Paul Demicoli’yi kefaletle serbest bıraktı.

St Paul Körfezi’nde 2004’te inşaat işi yaparken hafriyat çalışması sırasında bitişikteki apartmanın çökmesine neden olan ve iki kişiyi kasten öldürmekten suçlu bulunan Paul Demicoli geçtimiz Ekim ayında iki yıllık hapis cezasını çekmeye başlamıştı.

18 yıl önce Rus Maria Dolores ile kızı Nadeza Vavilova’nın hayatını kaybetmesine neden olan inşaat çökmesi nedeniyle yargılanan Paul Demicoli suçlu bulunmuştu. Demicoli kazanın yaşandığı 2004’te işyeri yönetmeliği geçerli olmadığı dikkate alınarak verilen üç yıllık cezası iki yıla indirilmişti.

Demicoli davasını gören Anayasa Mahkemesi geçtimiz Ekim ayından itibaren hapiste bulunan sanık müteahhidi geçici kefaletle serbest bıraktı.

Demicoli, başsavcı, polis komiseri, devlet avukatı aleyhine Malta Anayasası ve Avrupa Sözleşmesi’ne aykırı olarak aleyhindeki yargılamanın makul bir süre içinde karara bağlanmadığını öne sürdüğü bir Anayasa davası da açtı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz