29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 2 Dünya Savaşı’nda düşürülen ilk düşman uçağı enkazı bulundu!

15 Mart 2023

Hal Luqa’da 2. Dünya Savaşı sırasında 1 Nisan 1942 yılında düşürülen enkazı bulundu. Enkazı tarihi bir buluntu olarak değerlendiren Aviaton Müzesi Direktörü Ray Polidano bunun düştükten sonra bulunan ilk Lutwaffe uçağı olduğunu söyledi.

Enkazın, İkinci Dünya Savaşı’nda Santa Luċija bölgesinde düştükten sonra bulunan ilk Lutwaffe uçağı olduğunu söyleyen Aviaton Müzesi Direktörü Ray Polidano, TVMnews ile yaptığı bir röportajda, uçağın bir Messerschmitt JG 3 olduğunu söyledi.

1 Nisan 1942’de düşen ve 81 yıl sonra bulunan 2. Dünya Savaşı’ndan kalma uçak enkazı, St Vincent de Paule Rezidansı’ndaki bir bahçede yapılan çalışmalar sırasında ortaya çıkarıldı. Uçağın pilotunun Hans Filz’in sağ kurtulduğunu aktaran Polidano, Malta’da düşürülen ilk Messerschmitts’lerden biri olduğundan uçağın incelenmek üzere başka bir yere götürülmüş olacağı ve daha sonra St Vincent de Paule’deki bir taş ocağında bertaraf edildiğini belirtti.

Bulunan uçağın enkazı, Kültür Varlıkları Müfettişliği tarafından alındı ​​ve daha sonra bunları Havacılık Müzesi’ne teslim etti.

Malta’nın Spitfire ve Hurricane gibi müttefik kuvvet uçaklarına sahip olduğu belirten Ray Polidano, enkazın ilk düşman uçağı olduğunu ve bunun Havacılık Müzesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Uçak enkazı, sonunda bir cam bölmeye yerleştirileceği Havacılık Müzesi’nde korunacak.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz