19.9 C
Malta
Perşembe, Mart 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 12 plaja Mavi Bayrak statüsü verildi

08 Haziran 2022

Malta ve Gozo’da 12 plaja Mavi Bayrak statüsü verildi. Avrupa Birliği ülkeleri içinde Malta’nın sularının yüzde 96.6’sı Avrupa Çevre Ajansı tarafından mükemmel olarak sınıflandırılıyor.

Plajların su kalitesi, ilk yardım hizmeti, engelliler için hizmetler gibi kriterleri karşılayan plajlar arasında yer alan Malta ve Gozo’daki 12 plaj Mavi Bayrak statüsü aldı.

Nature Trust tarafından belirlenen kriterleri karşılayan plajları Turizm Bakanı Clayton Bartolo bir basın toplantısında açıkladı.

Malta’da Mavi Bayrak alan plajlar Fond Għadir, St. George’s Bay, Qawra Point Beach, Bugibba Perched Beach, Għadira Bay, Golden Bay, Għajn Tuffieħa, Paradise Bay ve Westin Dragonara Beach Club olurken Gozo’dakiler ise Ramla l-Hamra, Hondoq ir-Rummien ve Marsalforn plajları oldu.

Turizm Bakanı Bartolo, bu incelemeyle ülkenin her düzeyde kalite ve turizm mükemmelliği sunma hedefine bir adım daha yaklaştığına dikkat çekti.

Nature Trust Malta İcra Kurulu Başkanı Vince Attard, Malta ve Gozo’da daha fazla plajın Mavi Bayrak statüsüne ulaşması için çalışmaya devam etmenin önemini vurguladı.

Malta’nın sularının neredeyse tamamına yakını olan yüzde 96.6’sı Avrupa Çevre Ajansı’nın mükemmel sınıflandırmasında yer alıyor. Malta bu bakımdan Avusturya’dan sonra Avrupa’da ikinci sırada.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz