13.9 C
Malta
Perşembe, Nisan 25, 2024
spot_img
spot_img

Malta ve Gozo’da ücretsiz ve gizli HIV testi hizmeti başladı!

7 Kasım 2022

Malta’da HIV virüsünün test edilmesi için ücretsiz ve gizli olarak hizmet verilmeye başlandı. HIV test sonucu kişiye aynı gün sağlanıyor.

HIV ile ilgili damgalanmayı azaltmak ve cinsel sağlık konusunda daha fazla farkındalık yaratmak için çalışan Sivil Toplum Kuruluşu Checkpoint Malta tarafından HIV testi yapmak için yeni hizmet hayata geçirildi.

HIV virüsünün kişinin bağışıklık sistemine çok fazla zarar verdiği ve AIDS aşamasına girdiği yılllar sonra ortaya çıkabilecek semptomlarla virüsün taşındığının farkedilemeyebileceğine dikkat çeken uzmanlar testlerin vakaların erken tespitine ve kişinin normal yaşam yaşayabilmesini sağlayacak tedaviye olanak sağladığını vurguladı.

Hem Malta hem Gozo’da sunulan hizmette her şeyin gizli ve hizmetin ücretsiz olduğunu belirten Checkpoint Malta’dan Marca Buhagiar testin pasit olduğunu ve randevu ile yapıldığını vurgulayarak “Sadece parmaklarından bir damla kan alıp test ediyoruz ve 20 dakika içinde sonucu veriyoruz” dedi.

Bir kişinin HIV pozitif çıkması durumunda kişiye ertesi gün Malta ve Gozo’daki hastanede randevu verildiğini belirten Dr Gamoudi HIV tedavisinin günümüzde günde bir hap olarak alınan ilaç ile iki veya üç ayda bir iğne şeklinde alınan ilaç olduğunu söyledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz