25.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta Uluslararası Havaalanı, 05-23 Pistinin Yeniden Kaplamasını Başarıyla Tamamladı

Malta Uluslararası Havaalanı, ikincil pistin kapsamlı yeniden kaplamasını başarıyla sonlandırdı. Malta Havaalanları Şirketi (MIA) tarafından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında pistin belirli bölgelerinin kazılması, inşaası ve yeniden inşası sürekli olarak devam etti, bu da iş programının hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağladı.

MIA CEO’su Alan Borg, projede görev alan 400 kişilik ekibe teşekkür ederek, “Bu karmaşık projeyi zamanında tamamlamak için özverili çalışan havaalanı ekibine teşekkür etmek istiyorum. Projenin başarıyla tamamlanmasında katkıda bulunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Projenin önemli aşamalarından biri olan pistin altyapısının güçlendirilmesi ve modernizasyonu, 35.000 ton özel asfaltın uygulanmasını, yaklaşık 3.000 m² hasarlı betonun dayanıklı beton bloklarla değiştirilmesini içeriyordu. Ayrıca, pist kenarları boyunca 50 kilometrelik kablo kanalının döşenmesi ve 100 yeni menholün tanıtılması da projenin bir parçasını oluşturdu.

Borg, projenin zamanında tamamlanmasında katkıda bulunan Malta Hava Trafik Kontrol Hizmetleri, Ulaştırma, Altyapı ve Sermaye Projeleri Bakanlığı ve Ulaştırma Malta Sivil Havacılık Müdürlüğü gibi paydaşlara da teşekkür etti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz