21.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
spot_img
spot_img

Malta – Türkiye arası seyahatler için COVID-19 testi gerekli mi?

17 Kasım 2020 / Malta

Elif Ören

Pandemi sürecinde Türkiye ile Malta arasında seyahat edebilmek için, seyahat öncesi ya da sonrasında Covid-19 testi yaptırma ve 14 günlük karantina uygulamasının olup olmaması öncelikle merak edilen ve sıkça sorulan konulardan biridir.

15 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Türkiye, Malta tarafından güvenli bir ülke olarak kabul edilmektedir. Malta’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den Malta’ya olan seyahatlerde test ve karantina uygulaması zorunluğu yoktur.

Seyahat ve karantina öncesinde PCR swab testi (sürüntü çubuğu aracılığıyla burun arka duvarından alınan örnek ile yapılan test) bu süreçte seyahat edenler için geçerli olmayacaktır; ancak şüpheli kişilerden swab testi yaptırmaları istenecektir.

Ayrıca, Malta’ya gelen yolcuların kökenlerini doğrulamak için sistemler mevcuttur. Yolculardan bir Seyahat Beyanı Formu ve Yolcu Bulma Formu doldurmaları istenecektir. Varışta yanlış beyanda bulunulması, suç olarak kabul edilecektir.

Pasaportunuzu veya oturma izninizi her zaman yanınızda taşımalısınız. Yetkili Türk makamları, vatandaşlar arasından rastgele kimlik kontrolü yapmak için durdurabilme hakkına sahiptir. Pandemi sürecinde seyahat yönetmeliği, Malta Hükümeti Dış ve Avrupa İşleri Bakanlığı tarafınca inceleme altında tutulur ve Malta vatandaşları için risk düzeyindeki değişiklikleri yansıtacak şekilde güncellenir.

Eğer Covid-19 semptomlarının var olduğunu düşünüyorsanız, Malta’ya geldikten sonra 7-10. günlerde PCR swab Testi yaptırmak için 111 numaralı telefondan COVID 19 Yardım Hattını arayabilir veya yabancı bir SIM kartınız varsa 21324086 numaralı Yardım Hattıyla iletişime geçebilirsiniz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz