20.9 C
Malta
Salı, Mayıs 21, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Tsunami Tatbikatına Hazırlanıyor

Malta Sivil Koruma Dairesi, gelecek Salı günü yapılacak olan bir tsunami tepki simülasyonuyla hazırlıklarını sürdürüyor. 7 Kasım’daki bu tatbikat, yerel tsunami tepki planlarını gözden geçirmeyi, tsunami hazırlıklarını artırmayı ve toplum genelinde koordinasyonu güçlendirmeyi hedefliyor.

Tatbikat, aynı zamanda diğer doğu ve orta Akdeniz ülkelerinde de gerçekleştirilecek ve yerel planlardaki eksiklikleri belirlemeyi ve uluslararası düzeyde işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Kamu uyarı sistemleri test edilirken, acil müdahale ekipleri bir grup öğrencinin tahliyesini sağlayacak ve iletişim protokollerini sınayacaklar.

Tatbikat kapsamında, CPD, İtalya’daki bir koordinasyon merkezinden gelen mesajları alacak ve bu mesajları tüm acil müdahale ekiplerine ve paydaşlara iletecektir.

Akdeniz genelindeki bu tatbikat NEAMWAVE23 adıyla bilinir ve IOC-UNESCO himayesinde yürütülmektedir. Malta Üniversitesi Jeo Bilimleri Bölümü’nün desteğiyle koordine edilen tatbikat, önemli bir güvenlik önlemi olarak karşımıza çıkıyor.

Akdeniz’de geçmiş yüzyılda yaşanan bir dizi tsunami olayı, bölgedeki tsunami hazırlıklarının ne kadar önemli olduğunu vurguluyor. Malta’da bu tatbikat aynı zamanda tsunami hazırlıklarını sertifikalandırmayı amaçlayan CoastWAVE projesinin bir gerekliliğini de yerine getirecek. CoastWAVE, Marsaxlokk dahil bir dizi Akdeniz topluluğunu tsunami tehlikesine karşı hazır hale getirme amacını taşıyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz