14.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Malta Toplu Taşıma 2022’de 50 milyon yolcu taşıdı!

16 Ocak 2023

Malta’da ücretsiz toplu taşıma hizmetinin ardından taşınan yolcu sayısı pandemi öncesi ulaşılan en yüksek seviye olan 2019 Aralık rakamlarını da aştı. Toplu taşıma 2022’de yaklaşık 50 milyon yolcu taşıdı.

Malta Toplu Taşıma filosu önümüzdeki haftalarda katılacak 25 yeni elektrikli otobüsle günde 25 bin yolcu taşıyabilecek kapasiteyi ulaşacak ve filosunda 450’den fazla otobüse sahip olacak.

Malta toplu taşıma yürüttüğü yeni bir çalışma ile ihtiyaç duyulan hizmet değişiklikleri hazırlayarak daha fazla insanın toplu taşımayı kullanmasının önünü açacak. Ücretsiz hizmette hangi güzergaha hangi frekanslara ve otobüslere ihtiyaç duyulduğu belirlenerek ona göre düzenlemeler yapacak.

Malta Toplu Taşıma Genel Müdürü Konrad Pule, geçen Ekim ayında yürürlüğe giren ücretsiz toplu taşıma ile yolcu sayısının arttığını belirterek şirketin 2022 yılında 50 milyon yolcu taşıdığını söyledi.

Genel Müdür Pule, son üç yılda ilk kez Aralık 2019’da sahip olunan yolcu sayısını yakaladıklarını ve aştıklarını belirterek “Aralık 2022’de zaten çok yüksek olan 2019 Aralık rakamlarını aştık. Tallinja kart uygulaması da yüzde 8 yılın rakamlarını aştı. Bunlar cesaret verici rakamlar anlamına geliyor” dedi.

Pule yeni düzenlemelerde amacın toplu taşımayı kullanan insan sayısını artırmak ve bunu otobüste geçirilen süreyi azaltmak şeklinde olacağını belirterek “Örneğin, tüm köylere otobüs güzeraghları hizmet vermiyor. Bu yüzden oraya daha hızlı ulaşabilmek için rotaları değiştireceğiz” dedi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz