22.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta Ticaret Odası Başkanı uyardı: Salgın öncesi ekonomik duruma yakın zamanda geri dönemeyiz

4 Ocak 2021 / Malta

Malta Ticaret Odası Başkanı David Xuereb, salgın öncesi ekonomik duruma dönmenin yakın bir zamanda gerçekleşmeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Başkan, aşıların kullanıma girmesinin iyi olduğunu ancak sürü bağışıklığı kazanıldıktan 2 yıl sonra dahi salgının etkilerini göreceklerini söyledi.

Başbakan Robert Abela ise Malta’nın kısa vadeli ekonomik beklentileri hakkında iyimser bir tavır takınarak, ekonominin Mart ayında ciddi bir şekilde toparlanmaya başlayacağını söylemişti. Başbakan, Mayıs ayına kadar “her zamanki gibi işleyeceğini” tahmin ettiğini belirtmişti.

Fakat Ticaret Odası Başkanı Xuereb, turizmin 2019 rakamlarına ulaşmayacağını ve yeni bir ekonomik model geliştirilmesi gerektiğini belitiyor.

Xuereb, “Salgına çok iyi bir ekonomik konuma başladık ancak turizme ne kadar bağımlı olduğumuzu fark ettik ki, bu da kaliteye dayalı daha akıllı bir turizm türünü çekici kılmaya ve daha fazla ekonomik eşitliğe sahip olmak için daha fazla sektörü etkileyici olarak düşünmemizi sağlamalı.” dedi.

Kaynak: Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz