17.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 10, 2024
spot_img
spot_img

Malta Start-up’ı ülkeye getirene 3 yıl oturum izni verecek!

17 Ekim 2022

Malta hükümeti Start-Up’ını ülkeye getirenlere 3 yıl oturum ve çalışma izni verecek proğramın hayata geçtiğini duyurdu. Yeni vize programından AB vatandaşı olmayan ülke vatandaşları ve birinci derece akrabaları faydalanabilecek.

Malta yurt dışından yeni girişimcileri ülkeye çekecek oturum ve çalışma hakkı sağlayan yeni vize programını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve yeni girişimcileri melek yatırımcılarla buluşturma fırsatları sunan Start-Up Festivali’nde haberi duyuran Yatırım Bakanı Miriam Dalli yeni vize kapsamında girişimci ve çalışanların yanı sıra aile üyelerinin de oturum izninden faydalanabileceğini söyledi.

Malta’nın girişimcileri çekmek için düzenlediği yeni vize programından AB dışındaki ülke vatandaşları ve birinci derece akrabaları faydalanabilecek.

Şirket kurucuları 3 yıllık oturumun ardından iznini 5 yıl kadar daha yıllık 3 bin Euro üzeri maaş alan şirket çalışanları 3 yıla kadar yenileyebilecek ve toplam 5 yıldan fazla Malta’da bulunmuş olan kişiler bu 5 yılın ardından süresiz oturuma geçmeye hak kazanabilecek.

Şirket sahiplerinden kurulacak olan start-up için değeri 25 bin Euro olan şirket yatırımları veya şirket ana sermayesi koyması beklenecek.

Programdan yararlanabilecek şirket kurucularının sayısı 6 kişi ile sınırlı kalacak.

Harmancı & Partners

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz