18.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Sicilya’dan İthal Edilen 3 Ton Narenciyeyi Standarda Uymadığı İçin El Koydu ve Geri Gönderiyor

Plant Health Directorate tarafından gerçekleştirilen rutin bir denetleme, belirlenen standartlara uymayan Sicilya’dan ithal edilen büyük bir narenciye sevkiyatının el konulmasına neden oldu.

10 Şubat 2024 Çarşamba ve Perşembe gecesi gerçekleştirilen rutin bir denetleme sırasında, Plant Health Directorate’ın denetçileri, Malta’ya Sicilya’dan ithal edilen önemli bir narenciye sevkiyatını durdurdu ve el koydu.

Bu operasyon, catamaranlar aracılığıyla Sicilya’dan getirilen meyvelerin yasalara uygun olarak incelendiği polis ile işbirliği içinde gerçekleştirildi. El konulan narenciye, 3,032 kilogram Citrus sinensis, reticulata ve limon içeren 306 kasa miktarındadır ve bu meyveler Sicilya’ya, Plant Health Directorate denetçileri nezaretinde geri gönderilecektir. Ayrıca, Directorate, Plant Quarantine Act tarafından öngörülen gerekli hukuki adımları atacaktır.

Denetlemeler, Malta’daki bitkilere zarar veren organizmaların girişini ve yayılmasını önlemek amacıyla yapılır. Malta kanunlarına uymayan narenciye ticareti, yerel üreticilerin çalışmalarını zayıflatma ve ağaç ve bitki hastalıklarının girişini riske atma tehlikesi oluşturarak Malta tarım endüstrisini tehlikeye atar.

Malta, Citrus Tristeza Virüsü (CTV) olarak bilinen narenciye sararması hastalığına karşı savunmasızdır. Bu hastalık, narenciye ağaçlarını etkileyen en yıkıcı hastalıklardan biridir; tüm narenciye türlerini ve çeşitlerini enfekte eder ve Akdeniz bölgesi de dahil olmak üzere dünya genelinde narenciye yetiştirilen bölgelerde bulunur, İspanya ve Amerika’nın bazı bölgelerinde önemli narenciye ağacı kayıplarına neden olur.

Bu hastalığın Malta’ya girişini önlemek için herhangi bir ithal edilen narenciye meyvesinin, bu hastalığı yaymada risk taşıyan böcekleri taşımadığından emin olmak için yaprak ve sap içermemesi gerekmektedir. Bu tür sevkiyatları durdurmak, hükümetin Malta tarım sektörünün çıkarlarını koruma ve tüketicileri koruma konusundaki taahhüdünü gösterir. Tarım, Balıkçılık ve Hayvan Hakları Bakanlığı, halkı şüpheli faaliyetleri veya izinsiz ithalatı ilgili otoritelere bildirmeye çağırıyor.

“Malta, Sicilya’dan İthal Edilen 3 Ton Narenciyeye El Koydu ve Geri Gönderiyor”

Plant Health Directorate tarafından gerçekleştirilen rutin bir denetleme, belirlenen standartlara uymayan 3 tonluk büyük bir narenciye sevkiyatının el konulmasına neden oldu. 10 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen denetlemede, Sicilya’dan Malta’ya ithal edilen ve standartlara uymayan narenciye sevkiyatı tespit edilerek el konuldu. Sevkiyat, 306 kasa içinde toplam 3,032 kilogram Citrus sinensis, reticulata ve limon içermekte olup, bu meyveler Plant Health Directorate denetçileri nezaretinde Sicilya’ya geri gönderilecek. Denetimler, Malta’nın bitki sağlığını koruma amacıyla yapılmakta olup, Malta tarım sektörünün çıkarlarını ve tüketicileri koruma konusundaki hükümet taahhüdünü yansıtmaktadır.

 


Kaynak: The Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz