14.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta Polisi’ne büyük tepki: “Kadın, kadın olduğu için bir erkek tarafından öldürüldü”

14 Ocak 2022

Sliema’da öldürülen genç kadın Paulina Dembska cinayetiyle ilgili yargılama öncesi cinayetin cinsiyet güdümlü olmadığı yönünde açıklama yapan Malta Polis Teşkilatı, aktivistler ve kadın derneklerinin büyük tepkisini çekti.

Katil zanlısı Abner Aquilina’nın dün mahkemeye çıkarılması öncesinde olayla ilgili bir basın açıklaması yapan polis yetkilileri cinayetin tasarlanarak işlendiğine dair öncesinde bir bağlantı bulunamadığını belirtirken, genç kadın Dembska’nın boğulduğu ve tecavüze uğradığı bilgisini doğruladı.

Polis yetkililerinin, Dembska cinayetinin bir ‘Kadın cinayeti’ olmadığını ima eden cinsiyete dayalı olmadığı yönündeki açıklamasına ise Moviment Graffiti ve kadın dernekleri sert tepki gösterdi.

Tecavüz kurbanlarının büyük çoğunluğunun kadın olduğu ve erkekler tarafından öldürülen kadın sayısının artmaya devam ettiğini belirten Moviement Graffitti, “Paulina’nın öldürülmesi ile onun bir kadın olduğu gerçeği arasında bir bağlantı olduğunu inkar etmek gerçeküstü ve saçmadır. Kadın, kadın olduğu için bir erkek tarafından öldürüldü” açıklamasını yaptı.

Polisin cinayeti kadın bağlamından uzak ele almasının, failin tecavüzle suçlanacağı beyanı ile çeliştiğine dikkat çeken aktivist grup ”Ayrıca katil ve tecavüzcünün kadınları cinsel taciz geçmişi olduğu da ortaya çıkıyor” dedi.

Malta Kadın Derneği de dünkü basın toplantısında polisin iddialarına karşı çıkarak “Malta Kadın Derneği, polis yetkililerinin, Paulina Dembska davasında belirli bir cinsiyetin hedef alınmadığına dair yaptığı gözleme itiraz ediyor” ifadelerini kullandı.

Kadınlar, “Mağdurun şiddetle tecavüze uğramış olması, kadın olduğu için hedef alındığının açık bir göstergesidir. Polis, kadına yönelik şiddeti gerçekte olduğu gibi göremiyorsa, kadınlar bu ülkede nasıl kendilerini güvende hissedebilirler?”

Tanınmış kadın hakları avukatı Lara Dimitrijeviç de, polis açıklamasının “Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin ne olduğuna dair en üst düzeyde devam eden cehaleti” doğruladığını söyledi.

Aquilina, Dembska’yı kendi iradesi dışında tutmak,  ona vajinal, anal ve oral yoldan tecavüz etmek ve boğarak öldürmekle suçlanıyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz