15.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta, NHS uygulamasını aşı belgesi olarak kabul etmiyor, AB sertifikasını tanıyor

30 Haziran 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Malta makamları bugün, Birleşik Krallık‘tan gelenlerden NHS aşılanma belgesini yalnızca kağıt olacak şekilde kabul edeceklerini fakat AB’nin ise dijital sertifikasını tanıyacaklarını duyurdular.

Angela Merkel’in Delta varyantıyla savaşmak için “AB koordineli yaklaşım” etkinliğine katılan Malta Hükümeti, adayı karantinasız ziyaret etmek için tüm Birleşik Krallık ‘tan gelenlerin aşı belgesi sunma gerekliliği için yeni bir kanun yayınladı.

Bu, Birleşik Krallığı’n yeşil listesinde olmasına rağmen, henüz tam olarak aşılanmamış olan İngilizlerin, Malta’ya geldiklerinde masrafları kendilerine ait olmak üzere karantinaya alınması gerektiği anlamına geliyor.

Yeni önlem, Malta’nın 30 Haziran’da resmi olarak yeşil listeye girmesiyle aynı gün gerçekleşecek.

NHS uygulaması resmi olarak tanınmayacaktır.

Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi şunları söyledi: “30 Haziran 2021’den itibaren Malta makamları, Birleşik Krallık ‘tan gelen tüm kişilerin tam aşı belgesi sunmalarını isteyeceklerini açıkladı.

“NHS Covid belgesinin yalnızca kağıt formatı kabul edilecektir.”

“5 ila 11 yaş arası çocuklar, aşılı ebeveynleri veya yasal vasileri ile birlikte seyahat edebilirler ve girişten 72 saat önce yapılan PCR testinin negatif olduğuna dair kanıt göstermeleri gerekli.

“Beş yaşından küçüklerin teste ihtiyacı yok.”

Birleşik Krallıktaki Malta Turizm Otoritesi haberi doğruladı: “NHS Covid mektubunun yalnızca online olarak veya 119 numaralı telefonu arayarak çıktı olarak versiyonu kabul edilecektir.

“Aşı sertifikası dijital veya PDF formatında kabul edilmeyecektir.

“Fiziksel belgelerin elde edilmesi fazla zaman alır, kaybolması daha kolay ve sınırda daha uzun kuyruklara yol açması muhtemeldir.”

Ancak Malta, AB aşı pasaportunu kabul edeceğini söyledi.

1 Temmuz’dan itibaren AB COVID-19 Aşı sertifikasına sahip kişiler kısıtlama olmaksızın Malta’ya girebilirler.

Bir sözcü, “1 Temmuz itibariyle Malta, AB Dijital COVID Sertifikasını da tanıyacak” diye de ekledi.

Kaynak News Here

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz