29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta Moda Haftası’nda Üç Büyük Kanvas Tablo Çalındı

Floriana’da düzenlenen Malta Moda Haftası’nda açık hava mekanında sergilenen üç kanvas tablo, bir gecede çalındı. Phoenicia Hotel’in önünde bulunan mekanda sergilenen tabloların çalınmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Üç tablodan ikisi fotoğrafçı Lorella Castillo’ya, diğer ikisi ise Darren Zammit Lupi’ye aitti ve kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından Salı gecesi ile Çarşamba sabahı arasında çalındı.

UniquePromosyonlar Malta’da İdari Sanat Direktörü Adrian J. Mizzi, Malta Moda Haftası’nın organizatörleri olarak polise bir rapor verdiklerini belirtti.

Mizzi, parmak izlerinin dikkatlice kesildiği şeklinin, çalıntı tabloların görüntülerini korumak için kasıtlı olarak yapıldığını ifade etti. Çalınan tablolar oldukça büyük boyuttaydı, iki metre yüksekliğinde ve dokuz metre genişliğindeydi.

Mizzi, Triton Çeşmesi yakınlarındaki güvenlik kameralarının gece boyunca çalışmadığının ilk belirtilerini göstererek hayal kırıklığını dile getirdi.

“Başkentimizdeki kameraların 2020’lerde çalışmaması inanılmaz bir durum,” diyen Mizzi, bu durumu şaşkınlıkla karşıladığını belirtti.

Fotoğrafçı Lorella Castillo ise sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, sanat eserlerinin çalınmasının sadece “suçlu ve iğrenç bir eylem” olduğunu söyledi.

Castillo, “Utanmalısınız,” dedi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz