15.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Malta, Maldivler ve Ürdün’ün aşı sertifikasını tanıyacak

05 Şubat 2022

Sağlık Bakanı Chris Fearne, “koyu kırmızı” bölgelerden Malta’ya gelen tüm yolcular için aşı durumlarına bakılmaksızın 14 gün olan karantina süresinin 14 Şubat’tan itibaren geçerli aşı sertifikasına sahip kişiler için 10 güne indirileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Chris Fearne seyahatlerde ‘koyu kırmızı’ ülkeler listesinin sürekli güncellendiğini belirterek Malta’nın, Maldivler ve Ürdün tarafından verilen aşı sertifikalarını da tanıyacağını açıkladı.

Malta’nın ‘koyu kırmızı’ ülkeler listesinin sadece virüsün pozitif vaka oranını ve varyantların varlığını değil aşı oranlarının da dikkate alınarak hazırlandığını ifade eden Sağlık Bakanı Chris Fearne, seyahat listesi için değişikliklerin önümüzdeki aylarda yapılabileceğini söyledi.

Koyu kırmızı listedeki ülkelerden Malta’ya gelen yolcular aşı durumuna bakılmaksızın 14 gün karantina altına alındığını hatırlatan Bakan Fearne, bu sürenin geçerli aşı sertifikasına sahip olanlar için 14 Şubat’tan itibaren 10 güne indirildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Chris Fearne, “AB bir anlaşmaya vardığında ve Malta için doğru olduğunda daha fazla ayrıntı açıklayacağız” dedi.

Malta ‘koyu kırmızı’ listede yer alan ülkeler arasında sağlık yetkililerinden önceden izin almak şartıyla gerekli görülen seyahatler dışında seyahate izin vermiyor.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz