17.9 C
Malta
Salı, Nisan 16, 2024
spot_img
spot_img

Malta makamlarına El Hiblu 3’ü serbest bırakın çağrısı!

28 Mart 2023

Denizdeki 100 göçmenle birlikte kendilerini kurtaran geminin kaptanının göçmenleri Libya’ya iade etmek istemesine karşı çıkan ve mürettebat ile göçmenler arasında terrcüman ve ara bulucu görevi üstlenen Abdalla, Amara ve Kader’e yöneltilen suçlamaların düşürülmesi istendi.

El Hiblu 3 olarak bilinen Abdalla, Amara ve Kader’in Malta’ya gelişlerinin dördüncü yıl dönümü olan 28 Mart dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında kurtarılan insanları Libya’ya geri gönderilmesine karşı çıkarak tercüman ve ara buluculuk yaptığı ve suç işlemediği vurgulandı.

Afrika Medya Derneği, Adalet Eşitlik ve Barış Derneği (AJEP), Sınırların Ötesinde Dans, El Hiblu’yu Özgürleştir 3 Kampanyası, Hümanistler Malta, Integra, Cizvit Mülteci Servisi Malta, Adalet ve Barış Komisyonu (Malta Başpiskoposluğu, Akdeniz Çocuk Hareketi, Malta Göçmen Kadınlar Derneği, Göçmenler Komisyonu, Moviment Graffitti, PEN Malta, Repubblika, Arama Kurtarma Malta, Sosyal Yardım Sekreterliği, Spark 15, Malta’da Sudan Topluluğu, LGBTIQ Hakları Hareketi Malta ve YMCA Malta’nın katılımıyla Valletta’da dün basın açıklaması yapıldı.

28 Mart (bugün) üçlünün Malta’ya gelişinin dördüncü yılı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada “Bir gemiyi kaçırmak, mürettebatını tehdit etmek terörist faaliyetlerde bulunmak da dahil olmak üzere kendilerine yöneltilen dokuz ön suçlama, hala üzerlerinde asılı duruyor ve özgürlük içinde onurlu bir yaşam sürmelerini engelliyor” ifadelerine yer verilerek buna son verilmesi istendi.

Üçlünün mürettebat ve göçmenler arasında ara bulucu olarak hareket ettiğinin mahkeme öncesi iki yılı aşkın bir süredir ifadelerle doğrulandığına dikkat çekilen açıklamada “Abdalla, Amara ve Kader herhangi bir suç işlemedi!

Aslında, uluslararası hukuku ve mülteci haklarını ihlal edecek ve geri dönenleri aşırı şiddet içeren taciz biçimlerine maruz bırakacak bir Libya’ya geri göndermeyi engellediler.” ifadeleri kullanıldı.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz