19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta karasularının kenarına dev balık çiftliği önerildi

18 Şubat 2022

Transport Malta, Marsaxlokk’un 22 km güneyinde yapılmak için izin istenen dev balık çiftliği projesinin kurulması düşünülen loksayonuna itiraz ederek benzer projelerin deniz trafiğinin daha az olduğu bölgelere taşınmasını tavsiye etti.

Malta karasularının sınırında kalan Marsaxlokk’un 22 km güneyinde, bir açık deniz sahasında futbol sahası büyüklüğünde bir balık çiftliği önerildi.

İsrail merkezli Dagat Hayam Holdings ve Seaculture Ltd tarafından 9 bin 954 metrekare açık deniz sahasında “balık yetiştirme açık deniz tesisi” önerisi Marsaskala’da tartışmalara neden olan yat marinası için teklif veren Pierre Balzan tarafından sunuldu.

Transport Malta ise önerilen yere, bölge yüksek bir nakliye trafiği yoğunluğuna sahip olduğu için itiraz ederek bu tür tekliflerin deniz trafiğinin daha az olduğu yerlere yapılmasının uygun olacağını önerdi.

Çevre ve Kaynaklar Kurumu yetiştirilecek balık türleri, öngörülen tonaj, besleme yöntemleri ve herhangi bir destek kara üssünün gerekli olup olmayacağı hakkında daha fazla bilgi istedi. Kurum, bu bilgilerden sonra teklifi değerlendirecek.

Açık deniz balık çiftliğinin riskleri

Açık deniz su ürünleri yetiştiriciliği, kıyı bölgeleri üzerinde daha az etkiye sahip olan, kıyıya yakın çiftliklere göre kıyıdan daha uzakta yer alma avantajına sahiptir.

Ancak bilim insanları balıkların kaçması, yenmemiş yem ve atık ürünlerden kaynaklanan su kirliliği ve su kaynaklı hastalıkların kültür balıklarından yabani balıklara yayılması endişelerini dile getiriyor.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz