12.9 C
Malta
Çarşamba, Nisan 24, 2024
spot_img
spot_img

Malta ile Türkiye arasında “su” işbirliği görüşüldü

12 Nisan 2022

Malta’nın Türkiye Büyükelçisi Theresa Cutajar Tarım Ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen’i ziyaret etti. Ziyarette iki ülkenir su ile ilgili sorunlara çözüm üretmek için Mutabakat Zaptı imzalamasının uygun olduğu sonucuna varıldı.

Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Mata Büyükelçisi Theresa Cutajar’ın 8 Nisan’da Genel Müdür Bilal Dikmen’i ziyaret ettiğini duyurdu.

Türkiye Cumhuriyeti ile Malta Cumhuriyeti’nin su alanında işbirliğinin geliştirilmesi, iki ülke tecrübelerinin paylaşılması amacıyla gerçekleşen ziyarette Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen her türlü katkıyı vereceğini söyledi.

Görüşmede, Malta’da yerüstü ve yeraltı su kaynaklarının yetersizliği, yeraltı suyunun tuzlu su girişi nedeniyle kullanımının sınırlı olduğuna dikkat çekilerek kullanılmış suyun arıtılarak içme suyu kullanımının kabul edilmesinin toplum tarafından zor olduğu vurgulandı.

Malta Büyükelçisi Theresa Cutajar Türkiye ile birçok konuda Bakan düzeyinde görüşmelerin gerçekleştirildiğini hatırlatarak su alanında da işbirliği konusunda diyaloğun geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Görüşmede iki ülkenin Su ile ilgili konularda yaşanan ortak sorunlara birlikte çözüm üretme ve karşılıklı olarak işbirliği sağlamak için bir Mutabakat Zaptı imzalanmasının uygun olacağı konusunda fikir birliği oluştu.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz