18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta, ihtiyaç sahibi çocuklar için teminat planını başlattı

10 Haziran 2022

Malta’da ihtiyaç sahibi çocuklu ailelere sosyal yardım, eğitim, sağlık, beslenme ve barınma alanlarında hizmet ve yardımlar için hükümet yılda 195 milyon Euro’ya ek olarak 2027’ye kadar 145 milyon Euro daha harcayacak.

Sosyal Politika ve Çocuk Hakları Bakanı Michael Falzon, Malta’nın 2022-2030 yılları için Çocuk Teminatı Ulusal Eylem Planını başlattı.

Hükümet, Çocuk Teminatına İlişkin Ulusal Eylem Planına ilişkin yeni önlemler için 2022 ila 2027 yılları arasında 145 milyon Euro ek harcama ve devam eden önlemler için yılda 195 milyon Euro harcama yapacak.

İhtiyaç sahibi çocuğu olan ailelere sosyal yardım, eğitim, sağlık, beslenme ve barınma hizmet ve yardım sağlamak amacıyla başlatılan eylem planı, sosyal koruma, erken çocukluk eğitimi ve bakımı, eğitim ve okul temelli faaliyetler, her okul günü en az bir öğün sağlıklı yemek ve sağlık hizmetini kapsıyor.

Çocuklar için sağlıklı beslenmeye ve yeterli barınmaya etkin erişimi de içeren önlemlere dair konuşan Bakan Falzon, çocukların günümüz toplumunun bir parçası olduğunu ve hükümetin çocukların hayatta ilerlemeleri için en iyi hizmetleri ve fırsatları sunma sorumluluğu olduğunu söyledi.

Eylem planının hedef kitlesi, muhtaç durumdaki çocuklar, yani yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altındaki 18 yaşın altındakiler ile ekonomik açıdan kırılgan, güvencesiz aile koşullarında yaşayan çocuklardır.

The Malta Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz