19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta Havalimanı’nda yarın tam kapsamlı kaza tatbikatı yapılacak!

7 Kasım 2022

Malta Uluslararası Havalimanı’nda 8 Kasım Salı günü tam kapsamlı bir uçak kazası tatbikatı yapılacak. Yetkililer halka, terminale doğru sürülen birkaç acil durum aracı da olmak üzere olağandışı faaliyetlerin alarma neden olmaması gerektiğini duyurdu.

Malta Uluslararası Havalimanı yarın yapılacak tam kapsamlı kaza tatbikatına hazırlandı. Havalimanının yetkilileri tarafından yapılan duyuruda akşam saatlerinde yapılacak tatbikatın gerçek hayattaki bir acil durum senaryasuna göre müdahalede yer alacak ulusal paydaş ve kuruluşları bir araya getirecek.

Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı’nın (EASA) gerekliliklerine uygun olarak tüm birimlerin olası bir krize yanıt vermeye hazırlık düzeyini belirlemek, iletişim sistemlerini ve acil durumu test etmek amacıyla iki yılda bir tam kapsamlı tatbikatlar düzenleniyor.

Havaalanı sözcüsü tatbikatın hiçbir uçuşu etkilemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada “Ayrıca, Malta Uluslararası Havalimanı halka, terminale doğru sürülen birkaç acil durum aracı da dahil olmak üzere olağandışı faaliyetlerin alarma neden olmaması gerektiğini hatırlatmak istiyor” denildi.

Malta Today

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz