14.9 C
Malta
Çarşamba, Mayıs 8, 2024
spot_img
spot_img

Malta Havalimanı yolcu sayısı Şubat’ta geçen yıla göre 7 kat arttı

15 Mart 2022

Malta Uluslararası Havalimanı CEO’su Alan Borg, seyahat için talepteki artışa dikkat çekerek yaz sezonu açılışına haftalar kala tüm seyahat kısıtlamalarının AB ve Schengen bölgesi için kaldırılmasına yönelik çağrısını yineledi.

Malta Uluslararası Havalimanı Şubat ayı yolcu sayısında bir önceki yılın Şubat ayına göre 7 kat artış göstererek 196 bin 895 yolcu sayısına ulaştı. Geçen yılın aynı ayına göre yaşanan artışa rağmen pandemi öncesi 2019 yılının yüzde 45.2 altında kaldı.

Şubat’ta yolcu sayısında bir önceki aya göre yüzde 24’lük artış yaşanması ve talep tarafında iyileşme belirtileri göstermesi ardından Malta Uluslararası Havalimanı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bu çift haneli büyüme, çoğu 2021’in sonunda getirilen seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesinin, hava yolculuğu için bastırılmış talebi serbest bıraktığını gösteriyor” dendi.

Artışın kapasite artışından çok talepten kaynaklandığına dikkat çekilen açıklamada Şubat’ta yolcu trafiğinin 2021’de aynı aya göre yedi kat artış kaydettiği belirtilerek testler dahil olmak üzere AB ve Schengen bölgesi seyahatleri için tüm Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması için yaptıkları çağrıyı bir kez daha dile getirildi.

MIA CEO’su Alan Borg, “Şubat ayı trafik sonuçlarımız, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi ilan etmesinin üzerinden iki yıl sonra insanların yeniden seyahat etmeye hazır olduğunu açıkça gösteriyor” dedi.

Borg, “Aynı zamanda, sektörümüz, Ukrayna’daki savaştan kaynaklanan, fiyatları yükseltmesi muhtemel artan petrol fiyatları gibi bir dizi yeni belirsizlik ve zorlukla karşı karşıya” diyerek “Yaz sezonuna sadece haftalar kala, hükümetlerin sektörümüzün Covid-19 kısıtlamalarıyla ilgili çağrılarına kulak vermesi zorunludur” şeklinde konuştu.

Borg, seyahat kısıtlamalarının kaldırılmasının tüketici güvenini artırmaya yardımcı olmasının yanında aynı zamanda sektör paydaşlarına işlerine yatırım yapma ve bu çok hassas zamanda gelecek için iyimser olma güveni vereceğini de söyledi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz