15.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta Havaalanı 2023 Sonunda Pandemi Öncesi Trafiğe Dönüş Hedefliyor: Rekor Yolcu Sayısı Hedefleniyor!

Malta Uluslararası Havaalanı, 2023’ün sonuna kadar pandemi öncesi yolcu trafiğine ulaşmayı hedefliyor.

İlk yarıda 3,43 milyon yolcu taşıyan havaalanı, 2019 seviyelerini aşarak Avrupa’daki diğer havalimanlarıyla rekabet ediyor. Haziran ayında %86’lık koltuk yükü faktörü ile başarılı bir performans sergiledi. Ancak, Avrupa Seyahat Komisyonu’nun seyahat duyarlılığı anketine göre, enflasyon ve uçak biletlerindeki artışların, Avrupa’daki seyahat talebini etkilemesi bekleniyor.

Malta Uluslararası Havaalanı CEO’su Alan Borg, olumlu yarıyıl performansına rağmen, beklenen ekonomik zorluklara karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor. Bağlantıları artırmak için Malta Turizm Otoritesi ile işbirliği yapacaklarını belirten Borg, ekibine ve paydaşlarına teşekkür ediyor.

Malta Turizm Otoritesi İcra Kurulu Başkanı Carlo Micallef ise, havaalanının trafik performansının turizmde rekor sonuçlar getirdiğinden memnuniyet duyduklarını ifade ediyor. Destinasyonun cazibesinin artırılması ve etkili pazarlama sayesinde uçak kullanımının yükseldiğini belirten Micallef, bağlanabilirlik fırsatlarını maksimum düzeye çıkarmak için daha fazla çalışma gerektiğini vurguluyor.

Malta Uluslararası Havaalanı’nın devam eden projeleri de açıklandı. 2024 yazına kadar tamamlanacak olan üç uçak park yeri için çalışmalar devam ederken, yılın son çeyreğinde 23-05 Pisti’nin rehabilitasyonu başlayacak. Terminal genişletme projesi de hızla devam ediyor ve bagaj teslim alanına yeni bir gelen yolcu rotası eklenecek.

Hisse başına 0,03 c € ara temettü ödemesi yapacaklarını açıklayan şirket, sağlam trafik performansı ve kış sezonu beklentilerini değerlendirdi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz